Ο ΣΕΦ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ “MALVAZIA” ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:

 

 

ΟΡΕΚΤΙΚΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ

τριπλομαγειρεμένες με χειμερινή μαύρης τρούφα και κρέμα από κατσικίσιο τυρί Μονεμβασιάς.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

μους από ποικιλία μανιταριών με μαριναρισμένο ταρτάρ μοσχαριού.

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

ελληνικών τυριών σε κρούστα ξηρών καρπών με σάλτσα αποξηραμένου σύκου.

“ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ”

από βιολογικές φακές με πουρέ σελινόριζας και μους λευκού ταραμά.

ΤΑΡΤΑΡ ΤΟΝΟΥ

κιτρινόπτερου, μαριναρισμένο σε ζωμό από πιπεριά τσίλι, σχοινόπρασο και μελάνι σουπιάς.

 

ΣΑΛΑΤΕΣ

ΦΟΙΝΟΚΙΟ

με κόκκινο λάχανο, αβοκάντο, σπανάκι baby, κροκάν ξηρών καρπών και φιλέτα πορτοκαλιού.

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ

με ντοματίνια, πίκλες κρεμμυδιού, σφαίρες φέτας, κάπαρη και κρίταμο.

ΚΙΝΟΑ

βιολογική, με γαρίδες αρωματισμένες με μοσχολέμονο και σκόρδο και κουλί καρότου.

 

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

ΚΡΙΘΑΡΩΤΟ 

με γαρίδες αρωματισμένες με ούζο και φρέσκια ντομάτα.

ΤΟΝΟΣ

καπνισμένος από τον σεφ, με σταμναγκάθι, λαδολέμονο δυόσμου

και σαλάτα παντζαριού με αμύγδαλο.

ΦΑΓΚΡΙ ΦΙΛΕΤΟ

φρέσκο, με κρέμα λευκού ταραμά, μαύρες φακές beluga και γλάσο λεμόνι.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

σχάρας με εσπεριδοειδή, πουρέ πατάτας και γραβιέρα Κρήτης.

 ΧΤΕΝΙ ΡΑΓΟΥ

                                      σε βελουτέ πουρέ καρότου με σάλτσα από Σαν Μιχάλη Σύρου.                   

ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΙΛΕΤΟ

                                            σε σάλτσα μήλου αρωματισμένο με φρέσκα βότανα.                                                    

RIB EYE BLACK ANGUS

                                            με λαχανικά σοτέ, αρωματισμένα με δενδρολίβανο και σκόρδο.                                                                                            

 

ΓΛΥΚΑ

ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

 λεμονόπιτα “αποδομημένη” με καψαλισμένη μαρέγκα και γλάσο λεμονιού.

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

αρωματισμένο με μαστίχα – πορτοκάλι, με μπισκότο από φιστίκι Αιγίνης και παγωτό κανέλα.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

σφαίρα με γέμιση valrhona tanariva, σερβίρεται με ζέστη ganache.