Ο ΣΕΦ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ “MALVAZIA” ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:

 

 

ΟΡΕΚΤΙΚΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ

τηγανιτές με την φλούδα τους, κρέμα από κατσικίσιο τυρί και χιόνι προσούτο.

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

από φέτα με μυρωδικά σε πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας και αφρό μαστίχας.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

σε αλμυρή τάρτα με αϊολί γλυκού σκόρδου και φρέσκο θυμάρι. 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

τυλιγμένο σε τραγανό φύλλο με αφρό σόγιας – δυόσμου – εσπεριδοειδή.

ΣΑΛΑΤΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

με φρέσκο κρεμμυδάκι, παξιμαδάκια από χαρούπι,

βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας και ξυνομυζήθρα Κρήτης.

ICEBERG

με τζίντζερ, βασιλικό κινόα, αβοκάντο, στικς αγγουριού και προσούτο Ευρυτανίας. 

“ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ”

με ποντιακό φύλλο πέρεκ, σέσκουλα, σπανάκι baby, φρέσκο κρεμμύδι, μάραθο,

πετιμέζι ροδιού, σπασμένο καρύδι και ανεβατό Γρεβενών.

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

ΚΡΙΘΑΡΩΤΟ ΓΑΡΙΔΑΣ

με φρέσκα λαχανικά, αρωματισμένο με ούζο. 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

μαριναρισμένα κομμάτια από φιλέτο μπούτι στην σχάρα,

σπασμένες πατάτες φούρνου και τραγανές φλοίδες προσούτο. 

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΧΤΕΝΙ

με σάλτσα  εσπεριδοειδών και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας.

ΧΟΙΡΙΝΟ

 με συκόμελο και πορτοκάλι πάνω σε μους σελινόριζας και ντοματάκια κονφί. 

ΤΟΝΟΣ

καπνισμένος από τον σεφ, με αρμύρα, λαδολέμονο δυόσμου

και σαλάτα παντζαριού με αμύγδαλο.

               ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΦΙΛΕΤΟ            

φρέσκια με σπαγγέτι λαχανικών, σάλτσα σαφράν και λαδολέμονο κάπαρης. 

ΓΛΥΚΑ

CHEESE CAKE

με απαλή κρέμα, κατίκι και χειροποίητη μαρμελάδα φράουλας.

VALRHONA TANARIVA

σε ημισφαίριο σοκολάτας με πουρέ passion fruit .

ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ

      από Μακεδονικό χαλβά, μους λεμονιού και αφράτο μπισκότο κανέλας.