Ο ΣΕΦ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ “MALVAZIA” ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:

 

 

ΟΡΕΚΤΙΚΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ

τηγανιτές με την φλούδα τους, κρέμα από κατσικίσιο τυρί και χιόνι προσούτο.

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

από φέτα με μυρωδικά σε πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας και αφρό μαστίχας.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

σε αρωματικό σκορδόλαδο, καρέ πανσέτας και τραγανό αυγό. 

ΤΑΡΤΑΡ ΤΟΝΟΥ

με πιπερόριζα, μοσχολέμονο και μους λευκού και μαύρου ταραμά.

 

ΓΑΡΙΔΕΣ

       με καραμελωμένη μαραθόριζα, κάπαρη και μους καπνιστής ρέγγας.

ΣΑΛΑΤΕΣ

ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΗ

με ντοματίνια, κάπαρη, καπαρόφυλλα, ξυνομυζήθρα Κρήτης και αρώματα πορτοκαλιού.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ

με μυρώνια, σέσκουλα, μυρωδικά σε βάση τραγανού φύλλου και καρεδάκια φέτας.

ICEBERG

με τζίντζερ, βασιλικό κινόα, αβοκάντο, στικς αγγουριού και προσούτο Ευρυτανίας. 

 

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

ΚΡΙΘΑΡΩΤΟ ΓΑΡΙΔΑΣ

με φρέσκα λαχανικά, αρωματισμένο με ούζο. 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

μαριναρισμένα κομμάτια από φιλέτο μπούτι στην σχάρα,

σπασμένες πατάτες φούρνου και τραγανές φλοίδες προσούτο. 

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΧΤΕΝΙ

με σάλτσα  εσπεριδοειδών και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας.

ΧΟΙΡΙΝΟ

 με συκόμελο και πορτοκάλι πάνω σε μους σελινόριζας και ντοματάκια κονφί. 

RIB EYE BLACK ANGUS

                                                 με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα, φλοίδες παρμεζάνας και άρωμα φασκόμηλου.                                         

ΤΟΝΟΣ

καπνισμένος από τον σεφ, με αρμύρα, λαδολέμονο δυόσμου

και σαλάτα παντζαριού με αμύγδαλο.

               ΦΑΓΚΡΙ ΦΙΛΕΤΟ            

φρέσκο με σπαγγέτι λαχανικών, σάλτσα σαφράν και λαδολέμονο κάπαρης. 

ΓΛΥΚΑ

CHEESE CAKE

με απαλή κρέμα, κατίκι και χειροποίητη μαρμελάδα φράουλας.

MOUSSE VALRHONA TANARIVA

σε ημισφαίριο σοκολάτας με σάλτσα δυόσμου και μπράουνις.

 

ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ

      από Μακεδονικό χαλβά, μους λεμονιού και αφράτο μπισκότο κανέλας.